Banánové nanuky a čokoládovým vnitřkem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

1 balení banánového pudinku
0,5 l mléka
250 g měkkého tvarohu
200 g šlehačky v kelímku (smetana na šlehání nebo créme fraiche)
1 balení ztužovače šlehačky
1 balení pikaa
cukr dle chuti (nejlépe dát do horkého pudinku, ať se pěkně rozpustí)
(banány nebo rozpustná káva)

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme pudink dle návodu na obalu, jen cukru dáme více. Doslova jej přesladíme. Další cukr už pak do směsi přidávat nebudeme. Můžeme dát i vanilkový cukr. Necháme vychladnout (můžeme dát hrnec do studené vody a průběžně míchat, ať vychladne rychleji).

  2. Ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme tvaroh a vychladlý pudink. Myslím, že kdybychom přidali ještě zralé nakrájené banány, tak je to ještě lepší, ale nezkoušela jsem. Vše rozmixujeme.

  3. Formy na nanuky po krajích můžeme ozdobit pikaem a naplníme banánovým krémem. Do plných forem dáme nakonec doprostřed pikao a zatlačíme špejlí nebo nanukovou tyčkou dolů, ať je podél celého středu a dáme zmrazit.

  4. Po několika hodinách vytáhneme a formy namočíme do horké vody, ať jde nanuk lehce vyjmout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!