Banánovo-čokoládová bábovka s likérem a mletými oříšky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

100 g moučkového cukru
1 a 1/2 balíčku vanilkového cukru
4 vejce
140 g másla
70 ml mléka
1-2 Pl rumové tresti nebo jiného likéru
2 banány
1 lžička jedlé sody nebo 1 prášek do pečiva
50 g umletých mandlí nebo umletých vlašškých oříšků
40 g strouhaného kokosu
200 g nalámané čokolády (jakékoliv)
hladká mouka na poprášení čokolády
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Čokoládová poleva:
kakao
cukr
máslo
mléko
Solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vymícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Ke žloutkům vmícháme změklé máslo, mléko, likér a nahrubo nastrouhané banány. Postupně přisypáváme mouku se sodou a vypracujeme hladké těsto.

  2. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh, nastrouhané oříšky, kokos a nalámané a moukou poprášené kousky čokoládek Milky Way, Margotka a Bounty nebo jiné čokolády.

  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme asi 50 minut na 170°C. Když je bábovka chladnější, polijeme ji čokoládovou polevou a posypeme kokosem. Podáváme ke kávičce nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!