Banánovo-jablečná bábovka se skořicí a mandlemi recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2 větší banány
- 2 větší jablka
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 čajová lžička umletých mandlí
- 280 g polohrubé mouky
- 180 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 1 polévková lžíce kakaa
- 1/2 hrnku olej
- tuk na vymazání bábovkové formy
- hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání formy
Postup Banánovo-jablečná bábovka se skořicí a mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Oloupané banány rozmačkáme vidličkou.
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem rozšleháme ve šlehači, přidáme olej, mletou skořici a nakonec rozmačkané banány a nastrouhaná jablka. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a mletými mandlemi.
Vymícháme hladké těsto. Menší část těsta dáme stranou a vmícháme do něj kakao.
Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Do formy střídavě nalijeme oba druhy těsta a povrch uhladíme stěrkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu cca 60 minut- podle druhu trouby. Kontrolujeme špejlí, zda-li je těsto dostatečně upečené.
Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Polijeme bílou čokoládovou polevou. Nebo posypeme moučkovým cukrem.