Banánovo-jablečná bábovka se skořicí a mandlemi recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

2 větší banány
2 větší jablka
1 čajová lžička mleté skořice
1 čajová lžička umletých mandlí
280 g polohrubé mouky
180 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 vejce
1 polévková lžíce kakaa
1/2 hrnku olej
tuk na vymazání bábovkové formy
hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané banány rozmačkáme vidličkou.

  2. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.

  3. Vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem rozšleháme ve šlehači, přidáme olej, mletou skořici a nakonec rozmačkané banány a nastrouhaná jablka. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a mletými mandlemi.

  4. Vymícháme hladké těsto. Menší část těsta dáme stranou a vmícháme do něj kakao.

  5. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Do formy střídavě nalijeme oba druhy těsta a povrch uhladíme stěrkou.

  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu cca 60 minut- podle druhu trouby. Kontrolujeme špejlí, zda-li je těsto dostatečně upečené.

  7. Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Polijeme bílou čokoládovou polevou. Nebo posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!