Berlínský vánek recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

Sníh:
4 bílky
100 g cukru
Těsto:
4 žloutky
100 g másla
75 g cukru
vanilkový cukr
150 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřicího prášku
trocha vody
Dále:
100 g mandlových plátků
3 kelímky šlehačky
3 ztužovače do šlehačky
1 malá plechovka mandarinek

Postup přípravy receptu

  1. Ze 4 bílků a 100 g cukru vyšleháme tuhý sníh.

  2. Na těsto 4 žloutky, 75 g cukru, 100 g másla a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přimícháme mouku a kypřicí prášek, promícháme a podle potřeby přidáme vodu.

  3. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, rozetřeme 1/2 těsta a na něj rozetřeme 1/2 sněhu, posypeme polovinou mandlových plátků. Dáme péct na 180°C cca 20-30 min. Sníh musí zhnědnout. Celý postup opakujeme s druhou polovinou těsta, sněhu a plátků mandlí.

  4. Korpusy necháme zchladnout a jeden nakrájíme na jednotlivé dílky /12 ks/

  5. Mandarinky z plechovky slijeme a necháme pořádně okapat. Do šlehaček vmícháme ztužovače a vyšleháme do tuha.

  6. Celý dort zkompletujeme. Nepokrájený korpus sněhem a mandlemi nahoru, na něj dáme polovinu našlehané šlehačky. Na šlehačku poklademe okapané mandarinky a přikryjeme zbytkem šlehačky. Nakonec přikryjeme pokrájeným korpusem. Dort by se nedal krájet pokud byste horní korpus nepokrájeli před umístěním na šlehačku. Nakonec můžeme mírně poprášit moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!