Bezlepkový guláš na žampionech a pórku recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřové plece
250 g čerstvých žampionů
250 ml smetany
1 pórek
2-3 cibule
sádlo
sůl
pepř
drcený kmín
koření s kari (Lidl)
1 bujon (hovězí-Knoor)
sladká mletá paprika
3-4 lžíce Jizerky (bezlepková mouka)
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci osmahneme na sádle na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky, žampiony nakrájené na větší kousky a nakrájený pórek.

  2. Opepříme, osolíme, přidáme lžičku mleté papriky, lžičku drceného kmínu a lžičku koření s kari. Za stálého míchání cca 10 minut smažíme.

  3. Podlijeme asi litrem vývaru z kostky bujonu (předem připravíme cca 1,5-2 litry). Necháme v uzavřeném tlakovém hrnci dusit asi 15 minut.

  4. Dolijeme zbytek vývaru, přidáme smetanu s rozmíchanou moukou a 20 minut povaříme (dokud nezmizí hrudky z mouky) - stále mícháme.

  5. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem, přidáme lžičku majoránky.

  6. Podáváme s rýží nebo bezlepkovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!