Bienenstich-Včelí píchnutí recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 4 vejce (sníh)
- 250 g moučkového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 4 PL teplé vody
- 1/2 prášku do pečiva
- mandlové lupínky
- máslo
- cukr kystal
- 2 šlehačky (250 ml)
- 1 pudink bez vaření dr. Oetker kakaový
Postup Bienenstich-Včelí píchnutí
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a 4 lžícemi teplé vody do pěny.
Pak přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a ušlehaným sněhem z bílků.
Opatrně smícháme a dáme na plech vyloženým pečicím papírem nebo vymazaným máslem a posypaným hr. moukou.
Povrch hustě posypeme mandlovými lupínky, posypeme 3 pol. lžícemi krystalového cukru a poklademe hoblinkami z másla.
Dáme péct asi 25 min při 180 stup.
Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho prořízneme a plníme krémem: našleháme šlehačku bez cukru a postupně přidáváme pudink bez vaření (dr. Oetker kréme Olé).
Naplníme, přiklopíme druhou polovinou a je hotovo.