Bienenstich-Včelí píchnutí recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

4 vejce (sníh)
250 g moučkového cukru
250 g polohrubé mouky
4 PL teplé vody
1/2 prášku do pečiva
mandlové lupínky
máslo
cukr kystal
2 šlehačky (250 ml)
1 pudink bez vaření dr. Oetker kakaový

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a 4 lžícemi teplé vody do pěny.

  2. Pak přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a ušlehaným sněhem z bílků.

  3. Opatrně smícháme a dáme na plech vyloženým pečicím papírem nebo vymazaným máslem a posypaným hr. moukou.

  4. Povrch hustě posypeme mandlovými lupínky, posypeme 3 pol. lžícemi krystalového cukru a poklademe hoblinkami z másla.

  5. Dáme péct asi 25 min při 180 stup.

  6. Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho prořízneme a plníme krémem: našleháme šlehačku bez cukru a postupně přidáváme pudink bez vaření (dr. Oetker kréme Olé).

  7. Naplníme, přiklopíme druhou polovinou a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!