Bílé myšky recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- Kokos
- moučkový cukr
- bílek
- rum
- mandle
- čokoláda na vaření
- párátka
- Dále: miska s vodou a utěrka
Postup Bílé myšky
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme mandle, oloupeme a rozpůlíme (vzniknou nám tak ouška).
Těsto - 2 hrnky kokosu (500g), 2 hrnky cukru (500g), promícháme a přidáme 2 bílky, rum podle potřeby (aby se dala hmota tvarovat).
Vznikne hmota, ze které uválíme v dlaních kuličku o velikosti rumové koule.
Následně položíme na otočený hluboký talíř a modelujeme do tvaru myšky.
Doporučuji začít od čumáčku (také je dobré mít připravenou misku s vodou a čistou utěrku na ruce).
Po vytvarování jemně zapíchneme mandle (ouška) a do zadečku párátko (ocas).
Přendáme opatrně na hladký povrch (umělohmotné prkýnko nebo tác) a necháme jeden den volně ztuhnout.
Poté jemně podebereme nožíkem, přendáme na talíř a špejlí ozdobíme očička a čumáček rozehřátou čokoládou.