Bílé myšky recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

Kokos
moučkový cukr
bílek
rum
mandle
čokoláda na vaření
párátka
Dále: miska s vodou a utěrka

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme mandle, oloupeme a rozpůlíme (vzniknou nám tak ouška).

  2. Těsto - 2 hrnky kokosu (500g), 2 hrnky cukru (500g), promícháme a přidáme 2 bílky, rum podle potřeby (aby se dala hmota tvarovat).

  3. Vznikne hmota, ze které uválíme v dlaních kuličku o velikosti rumové koule.

  4. Následně položíme na otočený hluboký talíř a modelujeme do tvaru myšky.

  5. Doporučuji začít od čumáčku (také je dobré mít připravenou misku s vodou a čistou utěrku na ruce).

  6. Po vytvarování jemně zapíchneme mandle (ouška) a do zadečku párátko (ocas).

  7. Přendáme opatrně na hladký povrch (umělohmotné prkýnko nebo tác) a necháme jeden den volně ztuhnout.

  8. Poté jemně podebereme nožíkem, přendáme na talíř a špejlí ozdobíme očička a čumáček rozehřátou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!