Bochánek vhodný k salátům a letnímu grilování recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

250 g měkkého tvarohu
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce mléka
1 vejce
sůl
pepř
250 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
2 středně velká rajčata
80 g sušených rajčat v oleji
1 bochánek mozzarelly
hrst bazalky
olej na pomazání (nejlépe ve spreji)

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme tvaroh, mléko, olej a vejce. Do směsi přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, sůl, pepř a zamícháme.

  2. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na menší kostičky, sušená rajčata necháme okapat od oleje a překrájíme na menší kousky, bazalku nasekáme. Vše zamícháme do těsta. Z těsta utvoříme nižší bochánek, asi 5 cm na výšku.

  3. Menší plech nebo kulatou formu vystříkáme olejem a vložíme bochánek, který také na povrchu postříkáme olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut. Upečený bochánek necháme chvíli zchladnout na mřížce a pak nakrájíme na plátky. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému plátku masa nebo grilované zelenině. Nejlépe chutná ještě trochu vlažný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!