Boloňské špagety à la Silvia recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

500 g (hovězího, vepřového nebo jehněčího) mletého masa
1 ks (nakrájené nebo nastrouhané) mrkve
1 ks (nakrájeného nebo nastrouhaného) řapíkatého celeru
1 ks (nakrájené nebo nastrouhané) cibule
3 stroužky česneku
olej olivový
1 bal. rajčat
2 ČL rajčatového protlaku
1 ČL (mix) sušených bylinek
(na ozdobu) bazalka
bujón hovězí
1 bobkový list
sůl
pepř
parmazán (nebo čedar)
500 g špaget
2 - 3 sklenice červeného vína (nebo 2-3 ČL worcesterové omáčky)

Postup přípravy receptu

  1. Prichystáme všetky suroviny.

  2. Pokrájame alebo nastrúhame mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak. Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler. Pekne to podusíme a potom odložíme na tanier nabok. Na tej istej panvici opražíme mäso.

  3. Ked sa mäso posmaží, pridáme naspať na panvicu k mäsu zeleninu a prichutíme mixom sušených byliniek a oreganom. Posolíme a pridáme čierne korenie. Pridáme paradajky a paradajkový pretlak, hovädzí bujón, červené víno (v mojom recepte som použila worčestrovú omáčku pretože víno nepoužívam) a bobkový list. Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť na strednom ohni okolo 20 - 30 minút. Ak chcete mať pravú taliansku bolonskú, tak podlejte viacej vody a bubľajte 2 hodiny. Popritom pripravíme špagety. Ja som pripravila dva iné druhy. Taktiež môžete urobiť iné cestoviny. Ak máte radi viacej omáčky, tak pridajte viacej paradajok v piatom kroku. Špagety naložíme na tanier. Ak ich chcete mať s mäsom premiešané, tak ich môžete premiešať v panvici a naložiť už premiešané. Na vrchu posypeme syrom podľa vašej chuti. Ale na pravý taliansky spôsob by to mal byť parmezán. Ozdobte to bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!