Borůvkové muffiny s rumem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
2 vejce
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
140 ml vlažného mléka
5 lžic rumu
100 g rozpuštěného másla
240 g polohrubé mouky
necelý prášek do pečiva
Dále:
cca 300 g borůvek
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme rum, mléko, rozpuštěné máslo a vše dobře promícháme. Pak přisypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, vše vymícháme v hladké těsto, do kterého přisypeme očištěné osušené borůvky a zlehka je do něj vmícháme.

  2. Do připraveného plechu na muffiny nebo do silikonových košíčků klademe lžící těsto do tří čtvrtin a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova, cca 20 minut - vyzkoušíme špejlí. Po částečném zchladnutí vyndáme z formiček (košíčků). Před podáváním můžeme muffiny pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!