Brněnský vrabec recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1 kg vepřových palců z kýty (nebo špalíky z plecka)
1 lžíce vepřového sádla
3 velké cibule
4 stroužky česneku CZ
3 lžíce kečupu Gurmán (OTMA)
1 lžíce paprikové pasty
celý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Palce ponecháme vcelku (8-10 kusů), promícháme je se solí, kmínem, nadrobno nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem a kečupem smíchaným s paprikovou pastou. Takto obalené maso necháme odležet 6 hodin, nebo i přes noc.

  2. Pekáč vytřeme lžící sádla, rozložíme naložené maso a lehce podlijeme vodou. Pečeme do měkka pod pokličkou nebo alobalem. Jakmile je maso měkké, dopečeme odkryté za častého přelévání výpekem.

  3. Podáváme s vařeným kysaným zelím a vhodnou přílohou jsou variace knedlíků z bramborového těsta (noky, koule, šišky, plátky knedlíků).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!