Brněnský vrabec recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřových palců z kýty (nebo špalíky z plecka)
- 1 lžíce vepřového sádla
- 3 velké cibule
- 4 stroužky česneku CZ
- 3 lžíce kečupu Gurmán (OTMA)
- 1 lžíce paprikové pasty
- celý kmín
- sůl
- pepř
Postup Brněnský vrabec
Postup přípravy receptu
-
Palce ponecháme vcelku (8-10 kusů), promícháme je se solí, kmínem, nadrobno nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem a kečupem smíchaným s paprikovou pastou. Takto obalené maso necháme odležet 6 hodin, nebo i přes noc.
Pekáč vytřeme lžící sádla, rozložíme naložené maso a lehce podlijeme vodou. Pečeme do měkka pod pokličkou nebo alobalem. Jakmile je maso měkké, dopečeme odkryté za častého přelévání výpekem.
Podáváme s vařeným kysaným zelím a vhodnou přílohou jsou variace knedlíků z bramborového těsta (noky, koule, šišky, plátky knedlíků).