Bryja recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

500 g očistěných jablek a hrušek bez jadřinců
krupicový cukr dle chuti
špetka mleté skořice - dle chuti
2 hřebíčky
100 ml sladké smetany
15 g hladké mouky
voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Jablka a hrušky nakrájíme na menší kusy, vložíme do pánve nebo kastrolu a podlijeme trochou vody - cca 200 ml. Přidáme cukr, skořici, hřebíčky a přivedeme k varu. Hned vmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou a zhruba 20 minut necháme provářet na menším příkonu tepla. Občas lehce promícháme. Pokud je třeba, přidáme ještě při zahušťování trochu vody, aby vznikla středně hustá sladká omáčka.

  2. Není třeba přesně dodržet gramáže, ovoce se může dát více nebo méně, taktéž mouky a smetany. Setkala jsem se i s receptem, kde se ještě přidávaly švestky.

  3. Bryja se podává samostatně nebo s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy