Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

300 g cukru
6 vajec
150 g oleje
150 g mléka
435 g polohrubé mouky
vanilkový cukr
trochu citronové kůry
1 prášek do pečiva
ovoce (třešně, jahody, borůvky)

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny (to neodbudeme, čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější).

  2. Pak postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem.

  3. Vlijeme na vymazaný pekáč a poklademe ovocem, které trochu poprášíme hladkou moukou.

  4. Pečeme na cca 180 stupňů. Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak zmizne z talíře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!