Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 300 g cukru
- 6 vajec
- 150 g oleje
- 150 g mléka
- 435 g polohrubé mouky
- vanilkový cukr
- trochu citronové kůry
- 1 prášek do pečiva
- ovoce (třešně, jahody, borůvky)
Postup Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny (to neodbudeme, čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější).
Pak postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem.
Vlijeme na vymazaný pekáč a poklademe ovocem, které trochu poprášíme hladkou moukou.
Pečeme na cca 180 stupňů. Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak zmizne z talíře.