Bublanina z lesních plodů recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g cukru
- 4 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- pomerančová kůra
- šťáva z pomeranče
- hrnek oleje
- ovoce:
- ostružiny
- na posypání moučkový cukr
Postup Bublanina z lesních plodů
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr, strouhanou pomerančovou kůru, šťávu z pomeranče, 4 žloutky, vanilkový cukr, prášek do pečiva a olej ušleháme v míse. Zbylé 4 bílky ušleháme v tuhý sníh, který postupně vmícháme do těsta.
Těsto pak vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo formu. Připravené omyté lesní plody (na fotkách maliny, ostružiny a borůvky) smícháme s hrubou moukou (aby plody nepropadli do těsta) a posypeme s nimi těsto.
Pečeme na 180°C cca 25 minut. Hotové můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo před pečením posypat drobenkou.