Buchta z přesnídávky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

300 g polohrubé mouky
200 g cukru
1 prášek do pečiva
2 přesnídávky
0,2 l mléka
0,2 l oleje
1 celé vejce
2 lžíce kakaa (možno přidat i 2 lžíce rumu - nemusí být).
Poleva:
50 g másla
100 g cukru moučka
2 lžíce mléka
2 lžíce rumu
2 lžíce kakaa
kokos na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady (nejlépe ručním elektrickým šlehačem) a dáme péci na moukou vysypaný plech do trouby (elektrická 170-200°C) asi tak na 30 minut. Pak dáme vychladnout a nalijeme polevu.

  2. Poleva: všechny suroviny na polevu dáme rozehřát a mícháme, aby nevznikly hrudky z kakaa. Nevaříme! Pak nalijeme na buchtu a posypeme kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!