Buchta z přesnídávky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2 přesnídávky
- 0,2 l mléka
- 0,2 l oleje
- 1 celé vejce
- 2 lžíce kakaa (možno přidat i 2 lžíce rumu - nemusí být).
- Poleva:
- 50 g másla
- 100 g cukru moučka
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce rumu
- 2 lžíce kakaa
- kokos na posypání
Postup Buchta z přesnídávky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady (nejlépe ručním elektrickým šlehačem) a dáme péci na moukou vysypaný plech do trouby (elektrická 170-200°C) asi tak na 30 minut. Pak dáme vychladnout a nalijeme polevu.
Poleva: všechny suroviny na polevu dáme rozehřát a mícháme, aby nevznikly hrudky z kakaa. Nevaříme! Pak nalijeme na buchtu a posypeme kokosem.