Bulharské ořechové cukroví recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 240 g vlašských ořechů (na hrubo rozdrcených)
- 1 bílek
- špetka soli
- 1 zarovnaná lžička mleté skořice
- 3 lžíce třtinového cukru
- půlky vlašských ořechů na ozdobu
Postup Bulharské ořechové cukroví
Postup přípravy receptu
-
Ořechová jádra na hrubo rozdrtíme, nejlépe válečkem v pevném sáčku. Bílek se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu, pak do něj vmícháme ořechy, skořici i cukr.
Na plech vyložený pečícím papírem uděláme pomocí lžičky a mokré ruky (vedle si dáme misku s vodou) malé hromádky. Na každou přimáčkneme půlku nebo čtvrtku vlašského ořechu a vlhkou rukou trochu vytvarujeme - jde to dobře.
Pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 150 st.