Buřtguláš recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

1 lžíce hladké mouky
2 lžíce sladká paprika
cibule
olej
1 lžíce mletý kmín
1 kg brambor
3 nožičky klobásky
zakysaná smetana (nemusí být)
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, brambory nakrájíme na kostičky, klobásky podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme.

  2. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř do měkka cca 15 minut. Hladkou mouku si rozkvedláme v zakysané smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám.

  3. Když vše začne bublat, přidáme klobásky a dobře provaříme, ke konci dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!