Buřtguláš recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sladká paprika
- cibule
- olej
- 1 lžíce mletý kmín
- 1 kg brambor
- 3 nožičky klobásky
- zakysaná smetana (nemusí být)
- sůl
- mletý pepř
Postup Buřtguláš
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno, brambory nakrájíme na kostičky, klobásky podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme.
Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř do měkka cca 15 minut. Hladkou mouku si rozkvedláme v zakysané smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám.
Když vše začne bublat, přidáme klobásky a dobře provaříme, ke konci dochutíme.