Bylinkové bramboráky z trouby recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

1/2 kg brambor
1 vejce
2-3 stroužky utřeného česneku
2 lžíce mouky + podle potřeby
1 lžíce strouhanky
Hrst bylinek:
hladkolistá petrželka
pažitka
bazalku
majoránka
kmín
sůl
pepř
olej na potření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na hrubším struhadle. Osolíme a necháme chvíli odstát. Poté slijeme vodu.

  2. Mezitím nakrájíme bylinky. Poměr a druh si vyberte podle svých chutí. Brambory smícháme se všemi surovinami.

  3. Plech s pečícím papírem potřeme olejem. Lžíci nabíráme a tvarujeme bramboráčky. Lehce je potřeme olejem i po povrchu.

  4. Pečeme při 190 st. cca 30 minut do zlaté barvy a dokřupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!