Bylinkové kuřecí špalíčky recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kg kuřecích stehenních řízků bez kůže
Směs čerstvých bylinek:
bazalka
tymián
rozmarýn
sůl
pepř
hladká mouka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní maso nařežeme na špalíky.

  2. Do hmoždíře dáme v poměru, který vyhovuje naší chuti čerstvě natrhané bylinky, olivový olej, sůl a pepř.

  3. Vytvoříme kašičku – skoro jako pesto, ale řidší konzistence.

  4. Tuto vyrobenou bylinnou směs nalijeme na špalíky kuřecího masa – velmi poctivě vetřeme do masa a dále do chladu nejlépe do druhého dne.

  5. Do pekáče dáme maso, podlijeme trochou drůbežího vývaru a pečeme do změknutí. Pokud je potřeba, zahustíme vzniklou šťávu troškou hl. mouky.

  6. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!