Bylinkovo-tvarohové knedlíky s rajskou recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

Na omáčku:
1 velká konzerva loupaných rajčátek
sůl
pepř
perníkové koření nebo jen špetka skořice
cukr podle potřeby na dochucení
2 stroužky česneku
1 PL oregana
1 PL olivového oleje
Na bylinkové knedlíky:
2 cibule
2 PL olivového oleje
libeček
zelená petrželka
bazalka
750 g měkkého tvarohu
4 PL zakysané smetany
3 vejce
350 g hrubé mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Petrželku, bazalku a další bylinky opereme, osušíme a posekáme nadrobno.

  2. Cibulku pokrájíme, necháme chvíli zesklovatět na jedné lžíci olivového oleje.

  3. Přidáme posekáné bylinky a vše krátce osmahneme.

  4. Cibulovo-bylinkovou směs dáme krátce vychladnout, budeme ji potřebovat na knedlíky.

  5. Na zbylém olivovém oleji necháme zesklovatět další cibuli a přidáme prolisovaný česnek.

  6. Přidáme rajčata i s nálevem a rozmačkáme je šťouchadlem na brambory /nebo je ponorným mixérem chvíli mixujeme/. Osolíme, opepříme a ochutíme oreganem, perníkovým kořením a podle chuti přidáme cukr. Omáčku asi 10 minut podusíme. Podle potřeby ješte osolíme a opepříme.

  7. Tvaroh utřeme s vejci a zakysanou smetanou.

  8. Vmícháme hrubou mouku a vychladlou cibulovo-bylinkovou směs. Osolíme a opepříme.

  9. Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky, vložíme je do vroucí osolené vody a na slabém plameni vaříme přibližně 12-15 minut.

  10. Knedlíky opatrně vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíř a okamžitě podáváme s rajčatovou omáčkou. Zdobíme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!