Bylinkový koláč na způsob řeckého recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

Listové těsto (ideální je celozrnné nebo s cereáliemi)
NÁPLŇ:
směs planě rostoucích bylin:
kopřivy (asi 2 dvouhrstě listů)
šťovík
listy sedmikrásek
fialek
popenec a pod
Přidala jsem ještě:
3 jarní cibulky
2 řapíky celeru
2-3 vejce
250 g sýra feta
hrst dětské krupičky
trošku soli
pepře

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulky a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Bylinky omyjeme, odstředíme, aby nebyly moc mokré a posekáme.

  2. V míse vše promícháme s rozklepnutými vajíčky, rozdrobeným sýrem a zahustíme krupičkou. Opatrně osolíme a opepříme.

  3. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme, jednu polovinu položíme na vodou vypláchnutý nebo papírem na pečení vyložený plech, poklademe náplní, nedáváme ji až do krajů.

  4. Položíme rozválenou druhou polovinu těsta, okraje dobře přitiskneme, povrch těsta propícháme vidličkou, pokropíme lehce vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 230°C do zčervenání. Nejlepší je ještě teplý nebo vlažný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!