Čabajkové nadívané kuře recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 celé kuře
12,5 dkg másla
sůl
Nádivka:
4 rohliky
4 vejce
12,5 dkg másla
200 dkg Čabajky
1 lžíce nasekané zelené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a očištěné kuře si mezi prsíčky rozpůlíme, tak že se nám otevře jeho dutina. POZOR! nepůlíme celé, ale jen mezi prsíčky!

  2. Takto rozpůlené kuře v dutině osolíme a dáme dutinou dolů na pekáč. Prsty vsuneme od krku pod kůži a snažíme se ji oddělit od masa, aby nám vznikl prostor. To samé uděláme z obou stran od prsíček směrem ke stehýnkům.

  3. Rozpustíme si 12,5 dkg másla a vložíme do mísy, přidáme 4 žloutky a rozmícháme, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, na velmi malé kostičky pokrájenou čabajku a usekanou petrželku, vše zlehka promícháme. Ze 4 bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do nádivky.

  4. Do vzniklého prostoru pod kůží vpravíme připravenou nádivku. Plníme opět ze tří stran od krku a z obou stran prsíček až ke stehýnkům.

  5. Kuře poklademe plátky másla. Nepodléváme! Přikryté kuře pečeme při 180°C 1 hodinu.

  6. Záleží na troubě, pokud by se vám zdálo, že kůrka není dostatečně propečená, můžete nechat dojít odkryté v troubě. Příloha: vařené brambory, zeleninový salát,...Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!