Čabajkové nadívané kuře recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 celé kuře
- 12,5 dkg másla
- sůl
- Nádivka:
- 4 rohliky
- 4 vejce
- 12,5 dkg másla
- 200 dkg Čabajky
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
Postup Čabajkové nadívané kuře
Postup přípravy receptu
-
Omyté a očištěné kuře si mezi prsíčky rozpůlíme, tak že se nám otevře jeho dutina. POZOR! nepůlíme celé, ale jen mezi prsíčky!
Takto rozpůlené kuře v dutině osolíme a dáme dutinou dolů na pekáč. Prsty vsuneme od krku pod kůži a snažíme se ji oddělit od masa, aby nám vznikl prostor. To samé uděláme z obou stran od prsíček směrem ke stehýnkům.
Rozpustíme si 12,5 dkg másla a vložíme do mísy, přidáme 4 žloutky a rozmícháme, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, na velmi malé kostičky pokrájenou čabajku a usekanou petrželku, vše zlehka promícháme. Ze 4 bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do nádivky.
Do vzniklého prostoru pod kůží vpravíme připravenou nádivku. Plníme opět ze tří stran od krku a z obou stran prsíček až ke stehýnkům.
Kuře poklademe plátky másla. Nepodléváme! Přikryté kuře pečeme při 180°C 1 hodinu.
Záleží na troubě, pokud by se vám zdálo, že kůrka není dostatečně propečená, můžete nechat dojít odkryté v troubě. Příloha: vařené brambory, zeleninový salát,...Dobrou chuť!