Caprese koláč recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

vyválené listové těsto
5-6 pevných rajčat
cca 2 Mozzarelly
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce rajčatové pasty (hustá omáčka)
hrst strouhaného sýru (dala jsem Goudu)
sušený česnek
bazalka čerstvá a sušená
sušené oregano
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme smetanu s omáčkou z rajčat (případně kečup), sušenými bylinkami a solí. Těsto rozbalíme a i s papírem dáme na plech s vyšším okrajem. Měla 25x34 cm a bylo to akorát.

  2. Těsto propícháme vidličkou a potřeme připravenou smetanou smíchanou se sýrem. Na to ukládáme střídavě nakrájená rajčata na kolečka a sýr na plátky.

  3. Připravený plech lehce osolíme, zakápneme olivovým olejem a malinko posypeme sušenou bazalkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 st. dozlatova cca 15-20 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!