Caprese koláč recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- vyválené listové těsto
- 5-6 pevných rajčat
- cca 2 Mozzarelly
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce rajčatové pasty (hustá omáčka)
- hrst strouhaného sýru (dala jsem Goudu)
- sušený česnek
- bazalka čerstvá a sušená
- sušené oregano
- sůl
- olivový olej
Postup Caprese koláč
Postup přípravy receptu
-
Smícháme smetanu s omáčkou z rajčat (případně kečup), sušenými bylinkami a solí. Těsto rozbalíme a i s papírem dáme na plech s vyšším okrajem. Měla 25x34 cm a bylo to akorát.
Těsto propícháme vidličkou a potřeme připravenou smetanou smíchanou se sýrem. Na to ukládáme střídavě nakrájená rajčata na kolečka a sýr na plátky.
Připravený plech lehce osolíme, zakápneme olivovým olejem a malinko posypeme sušenou bazalkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 st. dozlatova cca 15-20 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.