Celozrnná pizza s vínem recept

Top Recepty, Pizzy

Suroviny na recept

Těsto:
1,5 hrnku hladké celozrnné žitné mouky
1 hrnek hladké mouky
špetka soli
větší špetka chilli koření
1/2 hrnku mléka
1 vejce
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
2 lžičky rajčatového protlaku
5 ks velkých rajčat
pizza koření
sůl
10 dkg šunkového salámu
1 plechovka tuňáku ve vlastní šťávě
10 koleček salátové okurky
trs sladkého vína
15 dkg tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme suroviny na těsto - mouky, olej, vejce, mléko, chilli koření (lze vynechat) a sůl.

  2. Vyválíme vypracované těsto na plech vyložený pečícím papírem a potřeme ho 2 lžičkami rajčatového protlaku smíchaného s kapkou vody a prolisovaným časnekem.

  3. Na potřené těsto naneseme slabé plátky rajčat, které posypeme pizza kořením a osolíme.

  4. Na ně pak naklademe okurky rozkrájené na malé kousky, tuňáka z kterého jsme odlili šťávu, šunkový salám nakrájený na malé kousky a nakonec víno rozkrájené na čtvrtky.

  5. Takto připravenou pizzu dáme péct do deset minut do vyhřáté trouby na 150 stupňů.

  6. Po deseti minutách pizzu z trouby vyndáme a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Dáme znova do trouby na dalších cca 10 minut.

  7. Hotovou pizzu necháme chvíli vystydnou a pak nakrájíme na libovolně velké kousky. Pizza těsto je nejdobřejší druhý den, kdy je krásně měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!