Celozrnná pizza s vínem recept
Top Recepty, PizzySuroviny na recept
- Těsto:
- 1,5 hrnku hladké celozrnné žitné mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- špetka soli
- větší špetka chilli koření
- 1/2 hrnku mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- 5 ks velkých rajčat
- pizza koření
- sůl
- 10 dkg šunkového salámu
- 1 plechovka tuňáku ve vlastní šťávě
- 10 koleček salátové okurky
- trs sladkého vína
- 15 dkg tvrdého sýra
Postup Celozrnná pizza s vínem
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme suroviny na těsto - mouky, olej, vejce, mléko, chilli koření (lze vynechat) a sůl.
Vyválíme vypracované těsto na plech vyložený pečícím papírem a potřeme ho 2 lžičkami rajčatového protlaku smíchaného s kapkou vody a prolisovaným časnekem.
Na potřené těsto naneseme slabé plátky rajčat, které posypeme pizza kořením a osolíme.
Na ně pak naklademe okurky rozkrájené na malé kousky, tuňáka z kterého jsme odlili šťávu, šunkový salám nakrájený na malé kousky a nakonec víno rozkrájené na čtvrtky.
Takto připravenou pizzu dáme péct do deset minut do vyhřáté trouby na 150 stupňů.
Po deseti minutách pizzu z trouby vyndáme a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Dáme znova do trouby na dalších cca 10 minut.
Hotovou pizzu necháme chvíli vystydnou a pak nakrájíme na libovolně velké kousky. Pizza těsto je nejdobřejší druhý den, kdy je krásně měkké.