Celozrnný štrúdl s pudinkovo-tvarohovou náplní a ovocem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 250 g celozrnné pšeničné mouky
- 50 g hladké mouky
- 40 g másla
- 150-170 g jogurtu
- 1 vejce
- špetka soli
- Náplň:
- 300 ml mléka
- 60 g třtinového cukru (nebo cukru krupice)
- 1 vanilkový pudink
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 1 vejce
- ovoce
- vejce na potření
Postup Celozrnný štrúdl s pudinkovo-tvarohovou náplní a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto smícháme (máslo nakrájíme na malé kousky) a vypracujeme lepivější těsto. Zabalíme ho do potravinové folie nebo do sáčku a dáme do lednice.
Z mléka, 1 lžíce cukru a vanilkového pudinkového prášku uvaříme hustý krém (dle návodu na obalu). Za stálého promíchávání necháme vychladnout. Zašleháme tvaroh se zbytkem cukru a vejce.
Těsto rozdělíme na 2 části a z každé vyválíme obdélník. Naneseme krém po celé ploše, poklademe ovocem a od jednoho konce zamotáváme. Aby se konec těsta dobře přilepil, potřeme jej trochu vodou a přitlačíme.
Oba štrůdly dáme na pečící papír a potřeme vejcem. Pečeme na 180°C asi 35-40 minut - do zezlátnutí těsta.