Černobílý dort recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

Čokoládový dort:
5 vajec
300 g pískového cukru
10 lžic horké vody
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
Ořechový dort:
2,5 dcl polohrubé mouky
1 dcl cukru
1 dcl mléka
1 malá vaničková majolka
1/2 prášku do pečiva
1 hrst mletých ořechů
l vanilkový cukr
Další suroviny:
Hera
strouhanka
meruňková marmeláda nebo višňová marmeláda
krém dle vlastní chuti
2 čokolády na vaření
1 čokoládová poleva v sáčku
1 kostka hotového bílého marcipánu
oloupané mandle
6 dkg tuku omega

Postup přípravy receptu

  1. ČOKO-dort: Žloutky si ušleháme s cukrem, přilijeme 5 lžic vody a vyšleháme. Dodáme zbytek vody a vyšleháme do pěny.

  2. Potom lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao a nakonec sníh z bílků.

  3. Těsto dáme do dobře vymazané (Herou) a vysypané (strouhankou) dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 min. Pak teplotu ztlumíme na 180°C a dopečeme.

  4. Po zchladnutí dort rozkrojíme a plníme meruňkovou nebo višňovou marmeládou.

  5. Ořechový dort: všechny ingredience dáme do jedné mísy a vyšleháme spolu v hladkou hmotu. Tu pak nalijeme do menšího kastrůlku, který pečlivě vymažeme herou a vysypeme strouhankou. Po upečení a vyklopení dort necháme zchladnout.

  6. Korpus rozkrojíme a naplníme krémem ořechovým nebo čokoládovým (podle své chuti).

  7. Další postup: oba korpusy potřeme vydatně rozpuštěnou čokoládou na vaření smíchanou se ztuženým pokrmovým tukem Omega a posadíme na sebe. Z bílého marcipánu podle své šikovnosti vytvarujeme co umíme, ostatní hmotu rozválíme přes mikrotenový sáček a potáhneme jí vrchní plochu dortu.

  8. Ze zbytku vypichujeme různé tvary. Na ně pak zdobící čokoládovou polevou napíšeme věk, ozdobíme bílými mandlemi, atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!