Černohorský rezeň - řízek pre Danku recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

6 plátků vepřové kýty karé
2 syrových brambor
sůl
česnek
majoránka
mleté černé koření
2 vejce
mléko - cca 100 ml
hladká mouka - podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mäso na tenko naklepeme, utrieme papierovou utierkou.

  2. Osolíme a obalíme múkou - tesne pred smažením - namáčame v cestíčku. Pomaly smažíme v oleji z oboch strán, aby sa všetko prepieklo.

  3. (Ak by sa mäso tesne pred smažením neobalilo v múke, hrozí, že počas smaženia sa vyzlečie z cestíčka.)

  4. Cestíčko: zemiaky na jemno nastrúhame, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, majoránku, korenie, vajíčka. Miešame a postupne pridávame múku a mlieko, aby sme získali cestíčko hustoty asi ako na lievance.

  5. Zo zvyšného cesta upečieme placičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!