Čertovská králičí pochoutka recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

500 g vykostěného králíka (měla jsem 2 hřbety)
pórek (asi 15 cm dlouhý)
100 g anglické slaniny
1 lžíce sádla
2 malé feferonky
pikantní ostrá klobása
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 velké brambory
1 lečo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si předchystáme: maso, brambory a klobásku si nakrájíme a maso posolíme.

  2. Na pánvi na sádle osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka pokrájený pórek a feferonky.

  3. Chvíli dusíme, přidáme mletou papriku a hned podlijeme sklenkou vody.

  4. Až vše začne vařit, přidáme maso, brambory a hořčici a dusíme pod pokličkou téměř doměkka.

  5. Přidáme klobásu, lečo, případně dolijeme vodu, aby bylo dost šťávy, pokud je třeba, dosolíme a dáme do trouby již odkryté dopéct.

  6. Příloha: brambory šťouchané i opékané, knedlík nebo jen chleba, okurek, pivo. Feferonky jsou tam důležité, aby ne, když je to až z pekla:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!