Českošpanělský ptáček recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 750 g mletého masa
- strouhanka
- staročeské koření (nebo na mletá masa)
- 2 - 3 vejce
- 100 g gothaje (vcelku)
- 150 g špeku
- 1 - 2 okurky
- 1 cibule (větší)
- mouka (na záklechtku)
- voda (na záklechtku)
- 1 dcl smetany na vaření (nemusí být)
- sůl
- pepř
- hořčice
- tuk (olej nebo sádlo)
Postup Českošpanělský ptáček
Postup přípravy receptu
-
Z mletého masa, soli, 1 vejce, strouhanky a koření si připravím masové těsto, jako na karbanátky. Pokrájím si věci na plnění: kousky salámu, kousky špíčku, kousky okurky, kousky vajíčka.
Z masového těsta vytvořím kuličky, následně placičky, na které namažu hořčici a nakladu připravené ingredience.
Zabalím, umačkám, vložím do pekáčku, podliji a dám péci na cca 35 minut při teplotě 170°C.
Na tuku osmažím cibuli dorůžova, když zbude špíček, klidně jej přidám, přiliji výpek z pečeného masa, přidám záklechtku a provařím. Dle chuti zjemním smetanou. Podávám obvykle s rýží.