Českošpanělský ptáček recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

750 g mletého masa
strouhanka
staročeské koření (nebo na mletá masa)
2 - 3 vejce
100 g gothaje (vcelku)
150 g špeku
1 - 2 okurky
1 cibule (větší)
mouka (na záklechtku)
voda (na záklechtku)
1 dcl smetany na vaření (nemusí být)
sůl
pepř
hořčice
tuk (olej nebo sádlo)

Postup přípravy receptu

  1. Z mletého masa, soli, 1 vejce, strouhanky a koření si připravím masové těsto, jako na karbanátky. Pokrájím si věci na plnění: kousky salámu, kousky špíčku, kousky okurky, kousky vajíčka.

  2. Z masového těsta vytvořím kuličky, následně placičky, na které namažu hořčici a nakladu připravené ingredience.

  3. Zabalím, umačkám, vložím do pekáčku, podliji a dám péci na cca 35 minut při teplotě 170°C.

  4. Na tuku osmažím cibuli dorůžova, když zbude špíček, klidně jej přidám, přiliji výpek z pečeného masa, přidám záklechtku a provařím. Dle chuti zjemním smetanou. Podávám obvykle s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!