Česnekovo-bylinková kuřecí stehna recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kuřecí stehna
2 větvičky rozmarýnu
2 větvičky tymiánu (dala jsem 1 KL sušeného)
1 palice českého česneku
šťáva z jednoho citronu
70 ml olivového oleje
1 PL chilli oleje
mletý pepř
2 bobkové listy
sůl
1/2 KL maďarského koření Grešlík

Postup přípravy receptu

  1. Rozmarýn, tymián a tři stroužky česneku na jemno nasekáme. V misce smícháme nasekaný česnek, bylinky, citronovou šťávu a oleje. Do marinády vložíme omytá, osušená stehna přidáme bobkový list, zakryjeme a necháme asi 60 minut odpočívat.

  2. Maso s polovinou marinády dáme do zapékací misky, přidáme zbylý neoloupaný česnek, osolíme, opepříme a okořeníme maďarským kořením.

  3. Pečeme 45 minut ve vyhřáté troubě na 220°C. Po dobu pečení maso obracíme a potíráme marinádou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!