Česnekovo-bylinková kuřecí stehna recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí stehna
- 2 větvičky rozmarýnu
- 2 větvičky tymiánu (dala jsem 1 KL sušeného)
- 1 palice českého česneku
- šťáva z jednoho citronu
- 70 ml olivového oleje
- 1 PL chilli oleje
- mletý pepř
- 2 bobkové listy
- sůl
- 1/2 KL maďarského koření Grešlík
Postup Česnekovo-bylinková kuřecí stehna
Postup přípravy receptu
-
Rozmarýn, tymián a tři stroužky česneku na jemno nasekáme. V misce smícháme nasekaný česnek, bylinky, citronovou šťávu a oleje. Do marinády vložíme omytá, osušená stehna přidáme bobkový list, zakryjeme a necháme asi 60 minut odpočívat.
Maso s polovinou marinády dáme do zapékací misky, přidáme zbylý neoloupaný česnek, osolíme, opepříme a okořeníme maďarským kořením.
Pečeme 45 minut ve vyhřáté troubě na 220°C. Po dobu pečení maso obracíme a potíráme marinádou.