Česnekovo-cibulkové kotletky s mandlovými lupínky recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

3 plátky vepřové kotlety
3 stroužky česneku
1 cibule
1 polévková lžíce koření HungariaReny
sůl
pepř
hladká mouka na obalení,
1 hrst mandlových lupínků
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a posypeme oblíbeným kořením. Necháme uležet 1 hodinu.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme ji dohněda.

  3. Plátky masa obalíme v mouce a vložíme na cibulku, zprudka opečeme z obou stran, vsypeme mandlové lupínky a pak maso podlijeme asi 1,5 dcl vody. Přikryjeme poklicí a dusíme maso doměkka, varem se zredukuje množství šťávy, takže není potřeba znovu maso podlévat nebo zahušťovat. Podáváme s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!