Chleba jako z pekárny recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 4 hrnky hladké mouky
- 4 hrnky žitné mouky
- 8 polévkových lžic octu
- 3 čajové lžičky soli
- kmín
- kvásek
- 2 hrnky teplé vody
- 3 malé sáčky sušeného droždí
- trošku cukru
- mouka
- nakonec trochu mouky na plech
Postup Chleba jako z pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do větší misky si dáme obě mouky, sůl, kmín a pořádně promícháme, aby se to spojilo. Doprostřed si uděláme malý důlek, kam potom vlijeme hotový kvásek a kolem dokola si vařečkou uděláme 8 malých důlků, kam si dáme ocet.
Nafotila jsem příklad, je to moc jednoduché, do každé dírky si dáme 1 polévkovou lžíci octa a tak jich budeme mít celkem 8. Až bude kvásek hotový, vlijeme do mouky s octem a klasicky zahněteme.
Když budete mít tužší těsto, tak jenom přidejte trochu teplé vody do těsta a zadělejte. Pak nechte kynout, až bude těsto vykynuté, tak si na vále udělejte 2 šišky, dejte na pomoučněný plech a nechte ještě aspoň 20-30 minut kynout.
Před tím než dáme chleba do trouby potřeme vodou a dáme péct. Já dávám na 180°C asi tak na 20-30 minut (poznám podle barvy vrchu). Chléb je moc dobrý a jednoduchý, zdá se složitý, ale není.