Chleba jako z pekárny recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

4 hrnky hladké mouky
4 hrnky žitné mouky
8 polévkových lžic octu
3 čajové lžičky soli
kmín
kvásek
2 hrnky teplé vody
3 malé sáčky sušeného droždí
trošku cukru
mouka
nakonec trochu mouky na plech

Postup přípravy receptu

  1. Do větší misky si dáme obě mouky, sůl, kmín a pořádně promícháme, aby se to spojilo. Doprostřed si uděláme malý důlek, kam potom vlijeme hotový kvásek a kolem dokola si vařečkou uděláme 8 malých důlků, kam si dáme ocet.

  2. Nafotila jsem příklad, je to moc jednoduché, do každé dírky si dáme 1 polévkovou lžíci octa a tak jich budeme mít celkem 8. Až bude kvásek hotový, vlijeme do mouky s octem a klasicky zahněteme.

  3. Když budete mít tužší těsto, tak jenom přidejte trochu teplé vody do těsta a zadělejte. Pak nechte kynout, až bude těsto vykynuté, tak si na vále udělejte 2 šišky, dejte na pomoučněný plech a nechte ještě aspoň 20-30 minut kynout.

  4. Před tím než dáme chleba do trouby potřeme vodou a dáme péct. Já dávám na 180°C asi tak na 20-30 minut (poznám podle barvy vrchu). Chléb je moc dobrý a jednoduchý, zdá se složitý, ale není.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!