Chlebová pečeně (sekaná) recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

cibule
celer
mrkev
vývar z kostí
ztvrdlý chléb
lžíce oleje (másla, sádla) pod zeleninu
2 vejce
kmín
tymián
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmahneme 2-3 nakrájené cibule, 1-2 šálky nahrubo nastrouhaného celeru a 1 šálek stejně nastrouhané mrkve. Ztvrdlý chléb nakrájíme na kostky, abychom měli asi 3 až 4 šálky a zalijeme šálkem vývaru z kostí (dřív se dělal z masoxu).

  2. Až chléb změkne, přidáme k němu osmahnutou zeleninu, 1 lžičku mletého kmínu, špetku tymiánu a pepře, hrst sekané petrželky, 2 vejce a opatrně osolíme. Prohněteme, utvoříme šišku a pečeme ve vymaštěném pekáčku dozlatova. Podáváme se zeleninou.

  3. Pro obměnu můžeme někdy přidat na malé kostičky pokrájený měkký salám nebo špekáčky apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!