Chlodnik z černého bezu recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 l šťávy z černého bezu
- 125 g cukru
- Kůra z 1/2 citronu
- Sůl
- ½ KL skořice
- 2 kompotované hrušky
- 1 PL kukuřičné mouky
- 125 ml bílého vína
- 125 ml šlehačky
Postup Chlodnik z černého bezu
Postup přípravy receptu
-
Šťávu z černého bezu smíchám s cukrem, špetkou soli, skořicí a citronovou kůrou. Přivedu pozvolna do varu. Stáhnu z ohně.
V hrnku či sklínce rozkvrdlám mouku s vínem a za stálého míchání vliju do polévky. Za stálého kvrdlání přivedu do varu. Přidám na tenké plátky nakrájené hrušky. Dopravím do chuti cukrem a skořicí a dám vychladit. Podávám se šlehačkou.