Chlodnik z černého bezu recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 l šťávy z černého bezu
125 g cukru
Kůra z 1/2 citronu
Sůl
½ KL skořice
2 kompotované hrušky
1 PL kukuřičné mouky
125 ml bílého vína
125 ml šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Šťávu z černého bezu smíchám s cukrem, špetkou soli, skořicí a citronovou kůrou. Přivedu pozvolna do varu. Stáhnu z ohně.

  2. V hrnku či sklínce rozkvrdlám mouku s vínem a za stálého míchání vliju do polévky. Za stálého kvrdlání přivedu do varu. Přidám na tenké plátky nakrájené hrušky. Dopravím do chuti cukrem a skořicí a dám vychladit. Podávám se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!