Chlupaté knedlíky s vepřovou konzervou, zelím a cibulkou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

Těsto:
800 g nastrouhaných syrových brambor
1-2 vejce (většinou dávám jedno, podle velikosti)
sůl
300 g polohrubé mouky (dle potřeby i více)
Dále:
300 g uvařeného zelí
1-2 sklenice lepší vepřovky ve vlastní šťávě
sádlo
3 cibule osmažené na sádle

Postup přípravy receptu

  1. Knedlíky: Oloupané syrové brambory nastrouháme a necháme odpočinout, část vody z nich slijeme. Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustější těsto. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme je podle velikosti cca 8-10 min. Hotové knedlíky vkládám do zapékací mísy.

  2. Vepřovka: Na pánvi si rozpustíme vepřovku, podle potřeby můžeme přidat trochu sádla (pokud ho bylo ve vepřovce málo). Když je rozpuštěná na menší kousky, tak přidám ke knedlíkům a zamíchám.

  3. Zdobím osmaženou cibulkou a uvařeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!