Chlupaté knedlíky s vepřovou konzervou, zelím a cibulkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- Těsto:
- 800 g nastrouhaných syrových brambor
- 1-2 vejce (většinou dávám jedno, podle velikosti)
- sůl
- 300 g polohrubé mouky (dle potřeby i více)
- Dále:
- 300 g uvařeného zelí
- 1-2 sklenice lepší vepřovky ve vlastní šťávě
- sádlo
- 3 cibule osmažené na sádle
Postup Chlupaté knedlíky s vepřovou konzervou, zelím a cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Knedlíky: Oloupané syrové brambory nastrouháme a necháme odpočinout, část vody z nich slijeme. Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustější těsto. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme je podle velikosti cca 8-10 min. Hotové knedlíky vkládám do zapékací mísy.
Vepřovka: Na pánvi si rozpustíme vepřovku, podle potřeby můžeme přidat trochu sádla (pokud ho bylo ve vepřovce málo). Když je rozpuštěná na menší kousky, tak přidám ke knedlíkům a zamíchám.
Zdobím osmaženou cibulkou a uvařeným zelím.