Chřestový koláč s riccotou recept
Top Recepty, PředkrmySuroviny na recept
- křehké těsto
- 200 g riccoty
- 200 g zakysané smetany
- 100 g sušené šunky
- 2 žloutky
- asi 10 stonků baby bílého chřestu
- asi 10 stonků zeleného baby chřestu
- asi 50 g parmazánu
- sůl
- pepř
- citronová kůra
- trochu cukru
- trochu soli
- trochu citronové štávy na vaření chřestu
- 2 jarní cibule
Postup Chřestový koláč s riccotou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oloupeme chřest. U zeleného jsem nechala hlavičku a bílý jsem jen zlehka oloupala. Konce seřízneme. Dáme vařit vodu, kam jsem dala trochu cukru, soli a šťávu z půlky citronu. Chřest vaříme asi 5 minut. Pak ho dáme zchladit do připravené studené vody.
Do mísy připravíme smetanu, riccotu, žloutky a promícháme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou z půlky citronu. Připravíme si zapékací formu a vyložíme ji pečícím papírem. Nandáme vyválené těsto a propícháme vidličkou na pár místech.
Poklademe pokrájenou jarní cibulkou a nakrájeným bílým chřestem. Zalijeme smetanovou náplní a místy vpíchneme šunku. Zelený chřest hezky naskládáme vedle sebe a zapečeme. Pečeme asi 15 minut a pak posypeme parmazánem. Krátce ještě zapečeme a necháme vychladnout.