Chřestový koláč s riccotou recept

Top Recepty, Předkrmy

Suroviny na recept

křehké těsto
200 g riccoty
200 g zakysané smetany
100 g sušené šunky
2 žloutky
asi 10 stonků baby bílého chřestu
asi 10 stonků zeleného baby chřestu
asi 50 g parmazánu
sůl
pepř
citronová kůra
trochu cukru
trochu soli
trochu citronové štávy na vaření chřestu
2 jarní cibule

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oloupeme chřest. U zeleného jsem nechala hlavičku a bílý jsem jen zlehka oloupala. Konce seřízneme. Dáme vařit vodu, kam jsem dala trochu cukru, soli a šťávu z půlky citronu. Chřest vaříme asi 5 minut. Pak ho dáme zchladit do připravené studené vody.

  2. Do mísy připravíme smetanu, riccotu, žloutky a promícháme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou z půlky citronu. Připravíme si zapékací formu a vyložíme ji pečícím papírem. Nandáme vyválené těsto a propícháme vidličkou na pár místech.

  3. Poklademe pokrájenou jarní cibulkou a nakrájeným bílým chřestem. Zalijeme smetanovou náplní a místy vpíchneme šunku. Zelený chřest hezky naskládáme vedle sebe a zapečeme. Pečeme asi 15 minut a pak posypeme parmazánem. Krátce ještě zapečeme a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!