Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

300 g vepřového masa-měla jsem prorostlejší plecko
200 g slaniny-měla jsem gazdovskou
1 polévková lžíce tuku (-použila jsem sádlo)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
4 polévková lžíce kečupu (-použila jsem sladký)
1 kostka zeleninového bujónu
3 rajčata
10 lístků čerstvé bazalky+lístky na ozdobení
sůl
mletý pepř
pálivá paprika na dochucení(-já jsem nedávala nic)
voda na podlévání pokrmu

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na širší kousky,slaninu na delší špalíčky,cibuli na půlměsíčky a česnek na plátky. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na kostky, lístky čerstvé bazalky opláchneme a natrháme na malé kousíčky.

  2. Do hrnce na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli a slaninu. Po 3 minutách přidáme česnek, necháme tak dvě minutky, až začne vonět, přidáme maso a mícháme,než se zatáhne. Pak přidáme kečup, 1 a 1/2 dcl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu (já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku, co mám za tímto účelem v mrazáku).

  3. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 15 minut. Hrnec odstavíme bokem, ochladíme, otevřeme, přidáme rajčata, dolijeme 1/2 dcl vody, znovu uzavřeme a opět pod tlakem od doby varu vaříme ještě 10 minut.

  4. Vypneme sporák po 5 minutách, až pojistka pustí hrnec otevřeme, vmícháme natrhanou bazalku, podle své chuti dokořeníme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, špecle, my jsme měli noky od včerejška.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!