Cikánská hovězí recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

500 g zadního hovězího masa
1 velká sklenice sterilovaného zeleninového leča
1 větší cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička kmínu
hladká mouka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na proužky a na rozpáleném oleji, anebo tuku ji osmažíme do zlatova.

  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme do tmavé barvy.

  3. Osolíme, opepříme, přisypeme kmín a sladkou papriku, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Zeleninové lečo přecedíme přes cedník, přidáme k masu a krátce povaříme. Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě a ještě alespoň 20 minut provaříme na mírném ohni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!