Cikánská hovězí recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 500 g zadního hovězího masa
- 1 velká sklenice sterilovaného zeleninového leča
- 1 větší cibule
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- olej
Postup Cikánská hovězí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na proužky a na rozpáleném oleji, anebo tuku ji osmažíme do zlatova.
Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme do tmavé barvy.
Osolíme, opepříme, přisypeme kmín a sladkou papriku, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Zeleninové lečo přecedíme přes cedník, přidáme k masu a krátce povaříme. Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě a ještě alespoň 20 minut provaříme na mírném ohni.