Cikánské zapečené hovězí recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

1 kg hovězího masa (plec, roštěná, kližka)
slanina
sádlo
2 velké cibule
1 červená kapie
1 žlutá kapie
2 velké sterilované okurky (i s trochou nálevu)
1 sterilované lečo
4 bobkové listy
pepř
oregano
tymián
sůl
1 extra silný bujon (masox)
rajčatový protlak (velký)
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Špalík masa protkneme klínky slaniny, opepříme a zprudka orestujeme na sádle. Přendáme do tlakového (zahřátého) hrnce. Ve výpeku osmažíme na céčka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme a přidáme chilli, oregano, tymián a bujon.

  2. Zalijeme vodou a 1 hodinu pozvolna vaříme. Maso vyndáme, nakrájíme na potřebné plátky a s vývarem dáme do pekáče. Přidáme bobek, lečo, okurky, kapie, rajčatový protlak a dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200°C.

  3. Ke konci zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. K tomu podáváme rýži nebo houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!