Cizrnovo-sójová směs na sekanou nebo plnění zeleniny recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

200 g suché cizrny
100 g sójového granulátu
2 lžíce hořčice
2 lžíce lahůdkového droždí
himalájská sůl (možno použít i obyčejnou)
římský kmín
majoránka
nať jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu jsem si namočila den předem.

  2. Poté jsem ji vařila v nové vodě 45 minut.

  3. Sóju jsem připravila tak, že jsem do litru vody dala lahůdkové droždí, hořčici a osolila. Jakmile voda zavařila, vsypala jsem sójový granulát a vařila 15 minut.

  4. Poté jsem vodu slila a z granulátu vymačkala vodu (v cedníku lžičkou). Nakrájela jsem si nať jarní cibulky, dala do misky, kam přišla i sója, ochutila jsem to římským kmínem, majoránkou a osolila. Kdo má rád, může do směsi rozmačkat i česnek.

  5. Přidala jsem k tomu slitou uvařenou cizrnu a rozmixovala na kaši.

  6. Nať cibulky mixováním pustila chuť do směsi, ale kousky jsem tam nechala. Toť hotová směs.

  7. Můžeme buď upéct jako sekanou nebo tím naplnit zeleninu (lilek, cuketu, rajčata, žampiony, papriky, zelný list...)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!