Cmunda z Ostravice recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

Brambory
cibule
česnek
sůl
pepř
majoránka
vejce
krupička
sádlo
kysané zelí
uzená krkovička
vše dle počtu strávníků

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme(2/3 na jemném struhadle a 1/3 na hrubém struhadle. Slijeme přebytečnou vodu co brambory pustí.

  2. Na jemném struhadle strouháme česnek podle chuti a na hrubém cibuli.

  3. Směs promícháme, osolíme, opepříme a přidáme trochu pepře a majoránku.

  4. Vmícháme vajíčko, podle množství(škvarky) a trochu dětské krupičky (může být i hrubá mouka), aby nebylo těsto moc řídké.

  5. Pečeme na pánvi mírně vymaštěné sádlem.

  6. Zelí propláchneme ve vodě (kdo rád hodně kyselé ať neproplachuje), zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit.

  7. Oloupanou syrovou bramboru nastrouháme a promícháme s moukou. Jestli je brambora málo vodnatá a hmota je moc hustá, zředíme trochou vody. Toto přidáme k téměř měkkému zelí, rozmícháme a povaříme do změknutí.

  8. Přidáme podle chuti cukr, případně dosolíme a vmícháme na sádle dorůžova usmaženou cibulku. Necháme přejít varem.

  9. Servírujeme na talíři bramborový placek, na polovinu dáme zelí a plátek upečené uzené krkovičky a druhou polovinou bramboráku překryjeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!