Čočková polévka s klobásou a zeleninou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

200 g červené čočky
1 pórek
2 mrkve
1 kořenová petržel
kousek celeru
1 brambor
nové koření
bobkový list
lžíce hladké mouky
kuřecí vývar
2 lžíce oleje
tymián
1 klobása
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji osmažíme pórek a klobásu, zaprášíme hladkou moukou a po zezlátnutí zalijeme vývarem. Do polévky přidáme na kostičky pokrájenou mrkev, brambor, petržel a celer. Dále přidáme čočku, nové koření, bobkový list, tymián, sůl a pepř. Pozvolna vaříme do změknutí všech surovin. Horké podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!