Čočkový salát s Moravankou recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

0,5 kg čočky
1 PL sádla
1 větší cibule
1 stroužek česneku
cca 1 cm feferonky
1 větvička nasekaného rozmarýnu
1 Moravanka (nakládaná zelenina)
sůl
pepř
1 bobkový list
kuřecí bujón nebo vývar
2-3 lžíce balzamikového octa

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou feferonku a rozmarýn cca 5 minut. Pak přidáme bobkový list, balzamikový ocet a kuřecí vývar. Promícháme a přidáme propláchnutou čočku.

  2. Mírně osolíme a necháme vařit do změknutí čočky. Naloženou zeleninu scedíme (vodu lze přidat k čočce) a nakrájíme na menší kousky. Uvařenou čočku přendáme do mísy a přidáme nakrájenu zeleninu, já jsem přidala oříšek másla a vše promícháme. Lze podávat teplé i studené jako samostatný pokrm a nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!