Čoko-malinový/jahodový dort recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Piškot:
90 g moučkového cukru
3 vejce
3 lžíce horké vody
90 g polohrubé mouky
2 zarovnané lžíce kakaa
naředěná citronová sťáva na pokapání piškotu
Šlehačková náplň:
1 šlehačka Cremefine Dr.Oetker na šlehání
2 zakysané smetany
2 lžíce cukru
1 balíček Želatinového ztužovače od Dr.Oetkera (nebo 1 1/2 šlehačky a ztužovač není třeba, nebo místo ztužovače používám šlehačku v prášku)
1 zarovnaná lžíce kakaa
Čerstvé maliny
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Našleháme cukr se žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, opět zašleháme. Lehce zamícháme předem ušlehaný sníh a nakonec přes síto mouku s kakaem.

  2. Upečeme (např. v kulaté formě průměr 26 cm) asi 15 minut na 180°C (hlídáme, piškot je rychle upečený). Vychladlý pokapeme citronovou šťávou.

  3. Šlehačku vyšleháme a zamícháme zakysanou smetanu s cukrem. Odděleně si podle návodu rychle rozmícháme ztužovač v 1 dcl vlažné vody a hned přimícháme do šlehačkového krému. Rozdělíme na 2 poloviny, do jedné zamícháme lžíci kakaa.

  4. Korpus pokapeme naředěnou rumovou nebo citronovou vodou, natřeme nejdříve kakaovou šlehačkou, poklademe ovocem a zakončíme bílou šlehačkou.

  5. Povrch můžeme posypat přes síto kakaem, nebo nastrouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout cca 1 hodinu v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!