Čoko-malinový/jahodový dort recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Piškot:
- 90 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 3 lžíce horké vody
- 90 g polohrubé mouky
- 2 zarovnané lžíce kakaa
- naředěná citronová sťáva na pokapání piškotu
- Šlehačková náplň:
- 1 šlehačka Cremefine Dr.Oetker na šlehání
- 2 zakysané smetany
- 2 lžíce cukru
- 1 balíček Želatinového ztužovače od Dr.Oetkera (nebo 1 1/2 šlehačky a ztužovač není třeba, nebo místo ztužovače používám šlehačku v prášku)
- 1 zarovnaná lžíce kakaa
- Čerstvé maliny
- jahody
Postup Čoko-malinový/jahodový dort
Postup přípravy receptu
-
Našleháme cukr se žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, opět zašleháme. Lehce zamícháme předem ušlehaný sníh a nakonec přes síto mouku s kakaem.
Upečeme (např. v kulaté formě průměr 26 cm) asi 15 minut na 180°C (hlídáme, piškot je rychle upečený). Vychladlý pokapeme citronovou šťávou.
Šlehačku vyšleháme a zamícháme zakysanou smetanu s cukrem. Odděleně si podle návodu rychle rozmícháme ztužovač v 1 dcl vlažné vody a hned přimícháme do šlehačkového krému. Rozdělíme na 2 poloviny, do jedné zamícháme lžíci kakaa.
Korpus pokapeme naředěnou rumovou nebo citronovou vodou, natřeme nejdříve kakaovou šlehačkou, poklademe ovocem a zakončíme bílou šlehačkou.
Povrch můžeme posypat přes síto kakaem, nebo nastrouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout cca 1 hodinu v ledničce.