Čokoládový dortík se šlehačkou - Low Carb recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

Suroviny:
150 g másla + trocha na vymazání formy
100 g vysokoprocentní čokolády
50 g sladidla - použila jsem březový cukr
3 celá vejce
1 čajová lžička vanilkového extraktu
+ navíc šlehačka, pečicí papír, menší dortová forma

Postup přípravy receptu

  1. Na úplném začátku nad vodní lázní rozpusťte čokoládu. U low carb stravování je to čokoláda od 85%. Dále připravte máslo. To rozpusťte společně s čokoládou.

  2. Jako další připravte menší dortovou formu - kulatou, hranatou - záleží na vás. Má forma má průměr 13 cm. Její spodek jsem vyložila pečicím papírem a boky vymazala máslem.

  3. Do větší mísy dejte vejce, přisypte sladidlo - použila jsem březový cukr a můžete přidat vanilkový extrakt - samozřejmě by měl být bez cukru. Všechny suroviny vymíchejte, dokud směs nebude zpěněná.

  4. Mezitím mírně vychladla čokoláda, kterou pomalu vlévejte ke žloutkové směsi. Vše důkladně promíchejte. Směs bude pomalu houstnout.

  5. Hotovou směs přelijte do připravené formy. Tu vložte do trouby předehřáté na 180°C a dortík pečte 30 minut nebo dokud nevyjde suchá špejle.

  6. Po upečení nechte dort vychladnout. Upozorňuji, že v troubě hodně naskočí, ale během chvilky se z formy téměř vypaří.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!