Cop s jablečno-kokosovou náplní recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
75 g cukru
1/2 kostky droždí
1 vejce
1 žloutek na potření
60 g změklého másla
200 ml mléka
Náplň:
2 malá jablka
75 g strouhaného kokosu
3 lžíce cukru
30 g změklého másla
Na posypání:
3 lžíce mandlových lupínků

Postup přípravy receptu

  1. Mouky smícháme se solí uděláme do ní důlek, rozdrolíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme kvásek vzejít.

  2. Až máme kvásek hotový, přidáme vejce, máslo a zpracujeme v hladké těsto. Přikryjeme a při pokojové teplotě necháme přibližně 1 hodinu kynout.

  3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubo. Smícháme s kokosem, cukrem a máslem.

  4. Vykynuté těsto prohněteme na pomoučeném vále, následně vyválíme obdélníkový plát o rozměrech 20 x 40 cm.

  5. Náplň rozložíme napříč ve středovém pruhu.

  6. Plát z levé a pravé strany od náplně nařízneme nožem nebo rádlem na pruhy široké 2 cm.

  7. Pruhy střídavě překládáme přes sebe a tvoříme cop.

  8. Cop opatrně přeneseme na plech vyloženým pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout.

  9. Troubu předehřejeme na 175°C. Cop potřeme rozkvedlaným žloutkem a posypeme mandlemi.

  10. Dáme do trouby a pečeme asi 25 minut na střední poloze. Cop podáváme čerstvý, je vhodný i k zamrazení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!