Croissanty s nuttelou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

1 kg hladké mouky
250 g rostlinného másla (mírně změklého)
2 vejce
špetka soli
asi 400 ml mléka
na kvásek:
100 ml mléka
50 g droždí
1 lžička cukru
na náplň:
nutella

Postup přípravy receptu

  1. Rozmícháním droždí ve vlažném mléku a cukru připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít.

  2. Z ostatních surovin a kvásku vymícháme a vypracujeme hladké elastické těsto, ze kterého vytvoříme 5 bochánků a necháme je 1/2 hodiny kynout na teplém místě.

  3. Pak každý bochánek krátce hněteme asi 2 minuty a rozválíme na velikost talíře. Placku rozdělíme řezy na 6 stejných trojúhelníkových dílů.

  4. Každý trojúhelník naplníme lžičkou nuttely, stočíme od širšího okraje ke špičce, kterou jsme navlhčili vodou a povrch potřeme žloutkem.

  5. Naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme chvíli vykynout na teplém místě. Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220°C asi za 20 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!