Cuketová zemlbába-žemlovka recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

Starší rohlíky
máslo
2-3 hrnky strouhané cukety
5 lžic cukru
2 lžíce medu
1 lžíce skořice
1/2 lžičky kyseliny citronové
1/4 lžičky mletého hřebíčku
rozinky
ořechy
1/2 l mléka
vejce
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Pečící nádobu potřeme máslem na to dáme na kolečka pokrájené rohlíky (první vrstva může být vyšší až 2cm široké kolečka).

  2. Cuketu dáme do hrnce a přidáme cukr,med,skořici,kys.citronovou,hřebíček,rozinky a ořechy a dáme vařit aby se vyvařila už tak štavnatá cuketa vaříme asi 15min.

  3. Směs dáme na pokrájené rohlíky a nandáme na ní ještě jednu vrstvu rohlíků ty už budou slabší necelý cm.

  4. Do mléka dáme vejce a vanilkový cukr rožšleháme vidličkou a polejeme rohlíky posypeme trochou skořice a poklademe plátky másla a pečeme 30-45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!