Cuketovo-dýňové zelí recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 580 g cukety
- 580 g dýně Hokkaido
- 1 větší jablko
- 2 cibule
- 1 lžíce mletého kmínu
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžičky soli himalájské, nebo obyčejné
- slunečnicový olej
- pár kapek agávového sirupu, (javorového nebo medu)
- trochu pepře
Postup Cuketovo-dýňové zelí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno. Cuketu oloupeme, vydlabeme vnitřní část se semínky a nastrouháme nahrubo. Dýni neloupeme, ale řádně omyjeme a také zbavíme vnitřní části se semínky a spolu s omytým neoloupaným jablkem nastrouháme nahrubo.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou dýni, cuketu a jablko, osolíme, přidáme kmín, pepř a ocet, zakápneme sirupem a pod pokličkou dusíme doměkka.
Ke konci pokličku sundáme, šťávu necháme vydusit a už ničím nezahušťujeme.
Zelí je moc dobré, jednoduché, osvěžující a zdravé.