Cuketovo - květáková roláda recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 menší květák
1 cuketa
2 vejce
sůl, pepř
150 g uzené mozzarelly
Na náplň:
60 g šunky (nebo šunkového kolena)
60 g pokrájeného blaťáckého zlata (nebo čedaru)
pasta tomatto z rajských jablíček
bazalka
provensálské koření
libovolný nastrouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a povaříme doměkka v osolené vodě. Cuketu nakrájíme na kostičky a necháme vypotit. Květák i cuketu necháme ještě odcedit a ubrouskem odstraníme veškerou tekutinu.

  2. Přidáme nastrouhanou uzenou mozzarellu (nebo uzené tofu), vejce, bazalku, provensálské koření, pepř a sůl. Vše dobře rozmícháme a opatrně namačkáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů krátce - dorůžova, jako když pečeme piškotové rolády.

  3. Upečenou roládu zatočíme i s pečícím papírem. Po vychladnutí roládu rozvineme a potřeme rajskou pastou, posypeme bazalkou a posypeme kořením. Poklademe plátky šunky a plátky sýra a opět zatočíme.

  4. Povrch rolády posypeme nastrouhaným sýrem. Roládu můžeme ještě dát krátce zapéci nebo ji podáváme bez zapečení, jen posypanou nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!